Pages Navigation Menu

Pannenkoekenboerderij “Aan de Linge”

Pannenkoekenboerderij “Aan de Linge”

Aan de Molenstraat 18 in Hemmen stond vroeger de molen van Hemmen waar graan gemalen werd. De nog aanwezige oude graanschuur is in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en heeft een ware metamorfose ondergaan. In de oude graanschuur is nu Pannenkoekenhuis “Aan de Linge” gevestigd. Feitelijk zou je kunnen stellen dat waar vroeger graan gemalen werd, nu graan gebakken wordt. Ruim 85 % van de biologische tarwe die wordt verwerkt is afkomstig van de iets verderop gelegen Ekoboerderij de Lingehof.

Deze nieuwe ontwikkeling past goed binnen de landgoedvisie om “de kleine economie” te stimuleren. In deze filosofie past goed dat oude woon/werklocaties van vroeger ook in de toekomst zoveel mogelijk worden behouden als woon/werklocatie.

Natuurlijk hopen wij dat heel veel bezoekers zich de komende jaren zullen laten verwennen met een overheerlijke pannenkoek. Daarmee doen zij zich dan niet alleen zelf een genoegen, maar wordt (indirect) ook bijgedragen aan instandhouding van landgoed “de Heerlijkheid Hemmen” en wordt de exploitatie van biologische boerderij de Lingehof ondersteund!

Op vrijdag 25 april jl. is onder grote belangstelling Pannenkoekenboerderij Aan de Linge officieel geopend door de heer J.J. van Dijk, gedeputeerde van de Provincie Gelderland.